top of page

KUNSTBLOC in het RIJKSMUSEUMEen droom die uit kwam..

Wie kan nou zeggen dat zijn of haar kunstwerk in het Rijksmuseum hangt. Ik dus…


Begin dit jaar kwam de oproep van het Rijksmuseum voorbij. Waarbij het Rijksmuseum ter ere van het Rembrandt jaar opzoek waren naar kunstwerken geïnspireerd op Rembrandt. Meer dan 8.500 mensen uit 95 landen gaven gehoor aan deze oproep en deden mee. Een deskundige jury bestaande uit: Stephanie Afrifa, Annemies Boekgaarden, Irma de Bruijne, Lita Cabellut, Hans Rooseboom en Pieter Roelofs selecteerden voor de finale ronde de 600 beste kunstwerken. Uiteindelijk zijn er 575 kunstwerken geselecteerd voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt welke nu te zien is het in het Rijksmuseum.


Een ontzettend bijzondere ervaring waar ik natuurlijk enorm trots op ben. Maandag 15 juli was de grootse opening van de tentoonstelling. Alle deelnemers en ontzettend veel pers waren aanwezig bij deze happening. En wat was het geweldig om al deze enthousiaste mensen bij elkaar te zien. Iedereen was zo trots het was echt een feest. Begeleid door de organisatie mocht ik samen met mijn vriend en Omroep Flevoland voor het eerst mijn schilderij ‘de Oude man’ bij de tentoonstelling bezichtigen. Dit was echt een enorm bijzonder moment. We liepen door 3 van de 6 zalen, deze zalen waren ingericht als de Salon van vroeger. Van boven tot onder hingen de wanden vol met prachtige kunstwerken. Tot dat we bij de zaal kwamen waar mijn werk hangt, de zaal met de titel ‘naar de meester’. Hier hangen de schilderijen prachtig ruim en viel mijn schilderij ‘de oude man’ direct in het zicht. Wow dat is toch wel heel bijzonder om je kunstwerk in zo’n setting te zien hangen.


Omroep Flevoland filmde mijn eerste indruk bij het schilderij, deze beelden zijn terug te vinden door hier te klikken.

Ook sprak juryvoorzitter Pieter Roelofs lovende woorden over mijn werk, zo zei hij ,,Technisch erg goed gedaan en met veel vaardigheid door een jonge vrouw geschilderd”, meldt hij in een interview met Omroep Flevoland. ,,Als je het werk ziet hangen op de muur, komt het al van grote afstand op je toe.”


Kortom een enorm bijzondere ervaring welke ik voor geen goud had willen missen, de tentoonstelling is te bezichtigen tot en met 15 september 2019.


Benieuwd naar het verhaal achter het schilderij 'de Oude man' lees dan hier verder.


Via de onderstaande links zijn diverse kranten artikelen over mijn deelname aan de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt terug te lezen:

De Noordoostpolder:

Het Friesch Dagblad:

De Stentor:463 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page