top of page

Lang leve rembrandt
We kennen hem allemaal, onze Hollandse Meester Rembrandt. Met zijn prachtige schilderijen en etsen waarbij licht (clair-obscur) de hoofdrol speelt.


Zo weet hij mij ook te inspireren met zijn levendige en pure portretten. Hij vangt de mensen zo in zijn schilderijen, dat je bijna een kijkje naar binnen krijgt. Vanuit deze fascinatie ontstond dit portret; ‘een oude man’.


Een oude man, getekend door het verleden. De rimpels en oneffenheden vertellen zijn verhaal. Zijn blik treurig, wat zal er in hem om gaan?

De oude man, geïnspireerd op de geschilderde portretten en etsen van Rembrandt. In dit levensgrote portret (137 x 167 cm!!) vervaardigd met houtskool komt het schetsmatige van Rembrandt zijn etsen en zijn verfijnde schilderwerk samen.


De combinatie van houtskool op katoen zorgt voor een verassend beeld wat past bij het experiment van Rembrandt. Daarnaast is de lichtval van Rembrandt een grote inspiratie. Zo zorgt het gebruik van clair-obscur voor het echte ‘Rembrandt - gevoel’. De grijze verwilderde haren worden geaccentueerd door sterke contrasten wat er voor zorgt dat de haren levensecht lijken.


Met dit schilderij doe ik mee aan de wedstrijd ‘Lang leve Rembrandt’. Hierbij mogen creatievelingen & kunstenaars hun kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt insturen en maken daarmee kans op een plekje in deze zomertentoonstelling in het Rijksmuseum. (15 juli tot en met 15 september 2019) Dit is toch een droom! Nu maar hopen dat het gaat lukken!!

478 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page