kunst voor bedrijven


Sfeerbeeld tijdens fotoshoot op locatie

Elk bedrijf, elke passie en elk verhaal is anders. Deze diversiteit is mijn grote inspiratie binnen KUNSTBLOC. Door mij elke keer weer in te leven in de opdrachtgever ontstaat er steeds weer een uniek kunstwerk passend bij het verhaal van de opdracht gever en/of het bedrijf.


Na aanleiding van het kennismakingsgesprek in mijn atelier was ik vorige week bij Keurslager Pees in Marknesse. Een prachtige zaak met in de vitrines mooie stukken vlees en achter de balie vol trots Klaas en Silvia. Prachtig die trots en liefde voor het vak. Ik dacht meteen, dat moet sowieso gevangen worden in het schilderij.


Voorafgaand aan het maken van deze foto op locatie (welke als basis dient voor het schilderij) heb ik samen met Silvia en Klaas hun hersenspinsels door gesproken. Hieruit kwam naar voren dat ze graag een groot schilderij wilden hebben met daarin verwerkt hun slagerij de ambacht en de passie voor het vak. Hoe dit in beeld gebracht moest worden lieten ze aan mij over.


Ik hou er altijd van om op locatie te ontdekken wat er is en het te plekke te laten ontstaan. Dan zit er het meeste gevoel in het werk. Voor het maken van de foto’s had Klaas een aantal mooie grote stukken vlees apart gehouden. Gedurende het shooten kwamen er steeds meer attributen bij en ging Klaas helemaal op in zijn vak. Zijn passie werd zichtbaar en dit zorgde bij mij voor interessante beelden. Dit is waar ik naar opzoek was als basis voor mijn houtskooltekening.


‘De passie en emotie moeten van het doek springen, je moet het voelen’ Dan pas is het kunstwerk voor mij geslaagd.

Ik heb er voor gekozen om de handen van Klaas in beeld te brengen. Handen zijn voor mij pure portretten en vertellen ontzettend veel over de persoon erachter..