top of page

kunst voor bedrijven


Sfeerbeeld tijdens fotoshoot op locatie

Elk bedrijf, elke passie en elk verhaal is anders. Deze diversiteit is mijn grote inspiratie binnen KUNSTBLOC. Door mij elke keer weer in te leven in de opdrachtgever ontstaat er steeds weer een uniek kunstwerk passend bij het verhaal van de opdracht gever en/of het bedrijf.


Na aanleiding van het kennismakingsgesprek in mijn atelier was ik vorige week bij Keurslager Pees in Marknesse. Een prachtige zaak met in de vitrines mooie stukken vlees en achter de balie vol trots Klaas en Silvia. Prachtig die trots en liefde voor het vak. Ik dacht meteen, dat moet sowieso gevangen worden in het schilderij.


Voorafgaand aan het maken van deze foto op locatie (welke als basis dient voor het schilderij) heb ik samen met Silvia en Klaas hun hersenspinsels door gesproken. Hieruit kwam naar voren dat ze graag een groot schilderij wilden hebben met daarin verwerkt hun slagerij de ambacht en de passie voor het vak. Hoe dit in beeld gebracht moest worden lieten ze aan mij over.


Ik hou er altijd van om op locatie te ontdekken wat er is en het te plekke te laten ontstaan. Dan zit er het meeste gevoel in het werk. Voor het maken van de foto’s had Klaas een aantal mooie grote stukken vlees apart gehouden. Gedurende het shooten kwamen er steeds meer attributen bij en ging Klaas helemaal op in zijn vak. Zijn passie werd zichtbaar en dit zorgde bij mij voor interessante beelden. Dit is waar ik naar opzoek was als basis voor mijn houtskooltekening.


‘De passie en emotie moeten van het doek springen, je moet het voelen’ Dan pas is het kunstwerk voor mij geslaagd.

Ik heb er voor gekozen om de handen van Klaas in beeld te brengen. Handen zijn voor mij pure portretten en vertellen ontzettend veel over de persoon erachter..


Benieuwd hoe dit portret verder vorm krijgt in houtskool? Volg dan KUNSTBLOC op Instagram, Facebook of Linkedin. (klik op de link om gelijk naar de juiste pagina te gaan)


KUNST BINNEN BEDRIJVEN

De laatste tijd komen er steeds meer opdrachten van bedrijven binnen en daaruit blijkt dat kunst binnen een bedrijf niet alleen mooi is maar ook nog allerlei voordelen met zich mee brengt.


Zo benadrukt de kunst van KUNSTBLOC de identiteit van je bedrijf. Door dat de kunst van KUNSTBLOC op maat wordt gemaakt aan de hand van het verhaal van je bedrijf ontstaat er een uniek beeld geheel passend bij je onderneming. Het schilderij brengt de drijfveren en diepere laag achter een bedrijf in beeld.


Dit zorgt voor inspiratie en verbinding bij de medewerkers en relaties. Tevens is gebleken dat kunst op kantoor zorgt voor een ontspannen werksfeer en een vermindering van stress.


Benieuwd geworden wat er binnen jouw bedrijf mogelijk is? Neem dan contact op via anca@kunstbloc.com of via www.kunstbloc.com dan kijken we samen naar de mogelijkheden en geef je jouw bedrijf die inspiratieboost!

294 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page