top of page

'Voor iemand met zoveel woorden, had ik ze even niet toen ik het schilderij zag..'

Bijgewerkt op: 20 jul. 2018


Persoonlijke kunst in opdracht, dat is waar Kunstbloc voor staat en wat ik dan ook het

allerliefste doe.


Een kunstwerk maken dat bij iemand zijn verhaal past en van emotionele waarde is.

Vaak raken de mooie verhalen van klanten me, ik voel me vereerd dat ik met deze verhalen aan de slag mag gaan. Zo ook met dit bijzondere verhaal..


Deze klant kwam bij mij in het atelier, we schudden elkaar de hand en we hadden gelijk een klik. Ik schonk een kop thee voor haar in en we raakten in gesprek. Ze vertelden me haar levensverhaal. Over alles wat er in haar leven heeft gespeeld en wat ze de laatste tijd allemaal heeft mee gemaakt. Er was veel gebeurd waardoor er enorm veel veranderd is in haar leven. Maar het belangrijkste wat uit haar verhaal naar voren kwam is dat ze in haar eigen kracht is gaan staan..


Aansluitend op het gesprek begonnen we samen te brainstormen, hoe kunnen we dit verhaal in een beeld vangen? Hoe kunnen we al deze verschillende elementen symboliseren? Uiteindelijk vonden we drie woorden die symbool staan voor het verhaal; kwetsbaarheid, subtiel en eerlijk. Tijdens het brainstormen had ik steeds al het beeld in mijn hoofd dat we iets met een spiegel zouden moeten doen. Hierin zaten de klant en ik volledig op één lijn, want zij voelde precies het zelfde. De spiegel met als betekenis reflectie en kijken naar jezelf. Tevens bevat de spiegel het pure. Zoals de klant mooi zei ‘Mezelf accepteren wie ik ben met alles wat erop en eraan zit, naar jezelf kijken en ook naar de minder mooie kanten durven kijken’.


De keuze voor het naakt poseren vloeide hier vervolgens van zelf uit voort bij de klant. Het naakt staat voor jezelf zijn, het symboliseert het overwinnen van grenzen en de kwetsbaarheid.

Daarnaast hebben alle attributen op het schilderij een betekenis of staan voor een dierbaar persoon.

Hierdoor heeft het schilderij een nog diepere lading en vertelt het echt een levensverhaal.

Voorafgaand aan de tekening heb ik een compositie gemaakt van alle spullen en ben ik de klant gaan fotograferen. Hierbij heeft de lichtinval een grote rol gespeeld voor de sfeer binnen het schilderij. Ik heb bewust gekozen voor een mysterieuze maar subtiele sfeer. Hierdoor toont het schilderij het kwetsbare en het pure wat ook naar voren kwam bij het verhaal van de klant.


Het inspireert mij enorm om zo’n persoonlijk schilderij te maken en het verhaal op de juiste wijze in beeld te brengen. Daarnaast was de reactie van de klant voor mij ook enorm waardevol, zo zei ze: ‘Voor iemand met veel woorden had ik ze even niet toen ik het schilderij zag, ik ben trots op wat jij voor mij hebt betekend. Ik zal deze ervaring never nooit vergeten, het is me echt heel dierbaar’.


Voor jou kan ik ook jouw levensverhaal in beeld brengen! Neem gerust contact op, dan bespreken we alle mogelijkheden.716 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page