top of page

Mijn atelier in de voormalige Douwe Egberts fabriek

Kunst atelier oude Douwe Egberts fabriek Joure

In mijn kunst laat ik mij graag inspireren door mijn omgeving. Met name de natuur met al haar puurheid en oneffenheden inspireert mij enorm. Ook is de werkplek waar ik mijn kunst maak voor mij erg belangrijk. Deze plek moet goed voelen en een bepaalde sfeer ademen.


Toen ik zo’n tien jaar geleden begon met mijn bedrijf KUNSTBLOC, maakte ik mijn eerste houtskooltekeningen op een zolderkamertje in mijn ouderlijk huis. Ik zat hier uren achtereen te tekenen. Echter bleek dit al snel te klein, waardoor ik naar de naastgelegen schuur verhuisde. Deze schuur werd eenvoudig verbouwd en hier heb ik vele jaren met enorm veel plezier en vrijheid kunnen werken. Het was een bijzondere plek met een verhaal. In 2023 was het tijd voor een nieuw atelier. Tijdens de zoektocht naar dit nieuwe atelier was één ding erg belangrijk. Het moest een plek zijn met een verhaal.


Deze plek heb ik uiteindelijk gevonden in de voormalige Douwe Egberts fabriek in Joure. Een inspirerende plek in een oud fabriekspand waar ik samen met andere creatieve ondernemers ons vak uitoefen.


De rijke geschiedenis van het gebouw


De oorsprong van het bekende koffiemerk Douwe Egberts ligt in Joure, 1753. In deze Friese plaats opende Egbert Douwes destijds een kruidenierswinkel met artikelen die ‘tot de genoegens van het dagelijks leven behoren’. De bewerking van koffie-, thee- en tabaksproducten vond plaats in de nabijgelegen en omvangrijke fabriek.


De Douwe Egberts fabriek heeft een lange geschiedenis die vandaag nog steeds zichtbaar is. Details in het bouwwerk en in de architectuur zijn behouden gebleven en geven het pand een bijzondere allure. Als je het pand binnenstapt, raak je echt onder de indruk. Onder andere van de eigentijdse inrichting, de originele balken, vegen en tekeningen die al eeuwenlang op de muren zitten en de hoge vensters die voor een prachtige lichtinval zorgen.


Kunst atelier Joure

Een inspirerende en functionele ruimte


Inmiddels ben ik meer dan een jaar werkzaam in dit atelier en kan ik nu zeggen dat ik mij thuis voel in mijn atelier in de voormalige Douwe Egberts fabriek. Mijn werken vertonen veel overeenkomsten met het interieur van het pand. Het verhaal staat centraal. Enerzijds vertellen mijn tekeningen de bijzondere verhalen van mensen, anderzijds vertellen de muren van het pand over de geschiedenis van Douwe Egberts. Ook komen mijn kunstwerken prachtig tot hun recht in dit unieke pand.


Van harte welkom in mijn atelier


Het leek mij dan ook de hoogste tijd om de deuren van mijn atelier open te gooien! Op 19 & 20 april 2024 organiseer ik een open atelier. Tijdens dit open atelier zal ik diverse houtskooltekeningen tonen, mijn nieuwste eigen werk exposeren en jullie meenemen in het verhaal achter deze serie. Ook zal de rest van het pand geopend zijn! Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.


Hopelijk tot dan!


Wanneer:


Vrijdag 19 april 13:00 - 17:00 uur

Zaterdag 20 april 11:00 - 17:00 uur

Locatie: Slachtedyk 24a, Joure


Kunst atelier KUNSTBLOC
84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page