top of page

'Ik besloot te doen, wat ik steeds niet deed..'

Bijgewerkt op: 20 jul. 2018


Laatst besloot ik een persoonlijk schilderij voor mezelf te maken. Ik liep al langer met het idee rond maar ik schuif het eigenlijk altijd maar voor uit.. Ik denk dan maar dat ik daar geen tijd voor heb en verzin continu andere dingen die dan belangrijker zijn. Grote onzin natuurlijk, eigenlijk vond ik het gewoon veel te spannend om te doen. Maar daar moest verandering in komen!


Het werd tijd dat ik naar mijn eigen persoonlijke wensen ging kijken. Wat zou ik nou zelf op mijn eigen schilderij willen zien? Wat raakt mij? Wat past bij mij?


Ik hoefde hier niet lang over na te denken. Het moesten mijn eigen handen worden. Elke hand vertelt zijn eigen verhaal. Zo zie ik dat ook bij mijn handen. Vaak zijn ze vies van het tekenen en werken. Maar dat vind ik juist mooi, het vertelt wat over mij. Tussen die zwarte vegen blinkt altijd een zilveren ring, deze draag ik al meer dan 10 jaar en doe ik nooit af, ik heb het cadeau gekregen van mijn ouders en is daarom van grote waarde. Ook draag ik vaak een ring met een Zeeuwse knop, dit is een erfstuk van mijn Zeeuwse oma en zegt wat over mijn roots. De geschiedenis dat mijn opa en oma vanuit Zeeland naar de polder zijn gekomen om te pionieren blijf ik prachtig vinden. Van niks moesten ze hun leven zien op te bouwen, dit getuigd van doorzettingsvermogen. Dit fascineert mij enorm.


Onder het schilderij schreef ik :


‘‘Hands to create, hands to feel, hands to love, hands to take care, hands to draw, hands to meet, hands to give, hands to paint, hands to build, hands to hold. Every hand tells a story’’

Deze korte zinnen schoten continu door mijn hoofd tijdens het tekenen. Ik dacht die moet ik een plek geven op het schilderij. Dit is voor mij waar mijn handen voor staan en laat zien, dat je met je handen alles kan wat je zou willen!


Ben jij ook op zoek naar een persoonlijk schilderij? Neem dan contact met mij op door te mailen naar anca@kunstbloc.com


Aanmelden voor de laatste nieuwtjes en als eerste de blog ontvangen? Vul dan onderaan de pagina je gegevens.


359 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page