'Ik besloot te doen, wat ik steeds niet deed..'

Bijgewerkt op: 20 jul 2018


Laatst besloot ik een persoonlijk schilderij voor mezelf te maken. Ik liep al langer met het idee rond maar ik schuif het eigenlijk altijd maar voor uit.. Ik denk dan maar dat ik daar geen tijd voor heb en verzin continu andere dingen die dan belangrijker zijn. Grote onzin natuurlijk, eigenlijk vond ik het gewoon veel te spannend om te doen. Maar daar moest verandering in komen!


Het werd tijd dat ik naar mijn eigen persoonlijke wensen ging kijken. Wat zou ik nou zelf op mijn eigen schilderij willen zien? Wat raakt mij? Wat past bij mij?


Ik hoefde hier niet lang over na te denken. Het moesten mijn eigen handen worden. Elke hand vertelt zijn eigen verhaal. Zo zie ik dat ook bij mijn handen. Vaak zijn ze vies van het tekenen en werken. Maar dat vind ik juist mooi, het vertelt wat over mij. Tussen die zwarte vegen blinkt altijd een zilveren ring, deze draag ik al meer dan 10 jaar en doe ik nooit af, ik heb het cadeau gekregen van mijn ouders en is daarom van grote waarde. Ook draag ik vaak een ring met een Zeeuwse knop, dit is een erfstuk van mijn Zeeuwse oma en zegt wat over mijn roots. De geschiedenis dat mijn opa en oma vanuit Zeeland naar de polder zijn gekomen om te pionieren blijf ik prachtig vinden. Van niks moesten ze hun leven zien op te bouwen, dit getuigd van doorzettingsvermogen. Dit fascineert mij enorm.


Onder het schilderij schreef ik :