top of page

Handportretten


Handportret Epke & Elly | formaat 100 x 160 cm | houtskool op katoen


Soms zie je ineens een verband, zo viel me laatst ineens op dat ik toch wel heel regelmatig ‘handportretten’ maak. Ik blijf het fascinerend vinden hoe handen een verhaal kunnen vertellen over personen. Elke hand is anders en heeft andere dingen vastgehouden, gevormd en voort gebracht.


Zo stonden de handen ook centraal bij dit schilderij welke ik in opdracht maakte voor Epke en Elly. Samen hebben ze al heel veel meegemaakt, hun levensverhaal is al voor een groot deel gevormd. Ze wilden dan ook graag belangrijke momenten uit hun leven verbeeld zien in één schilderij.


Stilte


Hier moest ik toch wel even een tijdje over nadenken. Er was zoveel wat ze hebben mee gemaakt. De meerdere huizen die ze hebben bewoond, werk en passies. Hoe kon ik dit allemaal samenvoegen? Ik besloot rustig de tijd te nemen om hier over na te denken, want hoe verbind ik al deze losse elementen in één beeld. Toen ik thuis op de bank zat kwam het idee, ik keek wat om me heen met deze opdracht in mijn gedachten. Toen zag ik mijn eigen ‘handportret’ aan de muur hangen en dacht, ja dat is gewoon de oplossing!


De handen in elkaar zorgen voor de verbindende kracht en liefde binnen dit schilderij met daar onder, een tafel vol kranten en foto’s. Elke foto, artikel of knipsel is een deel van hun leven en vertellen iets over hun bijzondere herinneringen uit de tijd.


Nieuwsgierig naar jouw eigen handportret? Neem dan vrijblijvend contact op dan kunnen we samen sparren over de mogelijkheden. Of klik hier om een afspraak te maken.

244 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page