top of page

Expositie ‘Poldergrond’

Bijgewerkt op: 18 sep. 2019


Expositie ‘Poldergrond’

14 juni t/m 15 september 2019


In samenwerking met de Kunstuitleen Emmeloord is deze bijzondere expositie tot stand gekomen. De expositie was een groot succes met meer dan 1100 bezoekers.


Poldergrond

Waar de identiteit nauw verbonden is met het landschap

De expositie ‘Poldergrond’ in de Poldertoren, het ijkpunt van de Noordoostpolder, is een verrassende expositie met uitzicht over de landerijen waarin de brug tussen de bewoners en het landschap wordt geslagen.


Van niets, van water, naar Poldergrond. Door de mens gemaakt en geselecteerd. Gestuurd door de natuur, herhalende sporen, kijkend naar de toekomst. De boeren van de Noordoostpolder zijn ontdekkers, maar wat hebben het landschap en deze boeren gemeen? Hoe werkt de geschiedenis door in de huidige tijd? Wat vertellen deze portretten ons over de boeren uit de Noordoostpolder?


De levensgrote prikkelende portretten van de Boeren en intieme beelden van het landschap geven je een verfrissende kijk op de Noordoostpolder. Ondanks de hoogte van de Poldertoren is de expositie toch laagdrempelig en herkenbaar.


Anca Blok | KUNSTBLOC Anca Blok (1993) groeide op in de Noordoostpolder, omgeven door de uitgestrekte landerijen en de arbeid van de boeren. Voor haar zelf werd duidelijk dat deze plek van opgroeien, met zijn bijzondere geschiedenis, veel invloed heeft gehad op wie ze nu is. In con- trast met de gebruiken in haar omgeving is Anca kunstenares en maakt levensgrote realistische houtskooltekeningen onder de naam KUNSTBLOC. Haar unieke stijl van houtskool en katoen geeft een vernieuwend beeld, maar is toch toegankelijk.


Openingstijden expositie 14 jun t/m 12 jul 25 aug t/m 15 sep Vr 13.00-16.00 Za 13.00-16.00 Zo 13.00-16.00

zomervakantie 13 jul t/m 24 aug Do 11.00-16.00 Vr 11.00-16.00

365 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page