top of page

' Een ode aan de boer'

Bijgewerkt op: 1 nov. 2018

Ik neem je graag mee in mijn wereld. Vaak heb ik zoveel ideeën dat de dagen te kort zijn en ik jammer genoeg niet alles direct kan uitvoeren. Zo gaat het ook met dit project..


Al langere tijd loop ik met het idee dat ik iets wil doen met mijn roots / boeren afkomst. Voorheen moest ik hier niet zoveel van weten, maar de laatste tijd krijg ik hier steeds meer waardering voor. Het zaaien, het oogsten, het dicht bij de natuur zijn. Kei hard werken, maar ook genieten wanneer de resultaten van de inspanning zichtbaar worden. Het zijn de aspecten die mij hebben gevormd.


Ik ben trots op de boeren, op hun harde werken om heel Nederland te voeden, door met passie voor hun gewas te zorgen. Maar waarom wordt het hen zo moeilijk gemaakt? De overheid met al hun regels.. de consumenten die duurzaam willen maar alleen maar goedkope producten kopen..


Ik zie het plezier bij de boeren minder worden en de stress toenemen.. Gaat het dit jaar wel lukken? Kunnen we wel rondkomen? In sommige gevallen ook niet, dit zagen we wel bij het programma ‘Onze Boerderij’ van Yvon Jaspers. Dit raakt mij, hun harde werken voor het hele land wordt beloond met bijna niks. En daarnaast wordt het hen alleen maar moeilijker gemaakt..


Verdienen deze boeren niet juist een podium? Een podium voor hun goede werk. Ze moeten gezien en gehoord worden! Ik draag hier graag aan bij met mijn serie ‘de Boeren’.


'Ik zag bij hem de trots..'

Dit schilderij is het eerste schilderij in de serie en heb ik gemaakt voor boer Wim van het programma Boer zoekt vrouw op NPO. Toen ik de foto van hem maakte zag ik de trots.. ook al is de oogst nog niet eens volgroeid. Hoe mooi is dat, dit zijn de aardappelen die straks misschien wel op jouw bord liggen.


Met mijn serie ‘de Boeren’ hebben de boer en zijn gewas de hoofdrol. Hiermee wil ik hen een podium geven en zichtbaar maken. Want zonder hen hebben wij niet onze portie groenten op ons bord. Laten we zuinig zijn op onze boeren!

194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page