top of page

Een mooie herinnering of die ene reis op een schilderij

Bijgewerkt op: 20 jul. 2018


Afrikaanse indrukken.


In mijn vorige blog schreef ik over inspiratie. Inspiratie is voor iedereen anders, de één haalt zijn inspiratie uit boeken en de ander bijvoorbeeld uit zijn of haar omgeving. Soms moeten al deze losse stukjes inspiratie op zijn plek vallen.. Dit was ook het geval bij het schilderij dat ik voor Marije maakte.


Marije volgde mijn werk al een aantal jaren en wilde graag een houtskool tekening aansluitend bij haar reizen en persoonlijke interesses. Omdat ze zelf ook zo van fotografie houdt vond ze het lastig een keuze te maken tussen haar eigen foto’s. Uiteindelijk spraken we af in mijn atelier en had Marije allerlei inspiratiemateriaal van over de hele wereld bij zich. Dit varieerde van foto’s en schilderijen tot mooie platen. Ik vind het altijd erg waardevol om hier samen naar te kijken en tot een concept te komen voor een schilderij.


Door het inspiratiemateriaal naast elkaar te leggen viel het op zijn plek.


Het moest een portret van een vrouw worden. Voor dit schilderij heb ik sterke contrasten gebruikt. Hierdoor is het uiteindelijk een heel intrigerend schilderij geworden, met daarin het persoonlijke verhaal van Marije.


De indruk van de reis is bijna te voelen in dit schilderij..

248 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page