top of page

75 jaar vrijheid


Klik op de foto's om te vergroten


Ter ere van de expositie ‘Kunstenaar laat je vrijheid zien’ in galerie de Westerkade in Leeuwarden maakte ik deze drie schilderijen. De expositie is helaas uitgesteld maar ik vertel jullie graag meer over deze schilderijen.

Deze expositie staat in het teken van 75 jaar vrijheid. Ik besloot voor deze kleine serie werken in gesprek te gaan met Corine en Wim, beiden hebben ze los van elkaar de oorlog meegemaakt. Voor mijn generatie heeft vrijheid een hele andere lading dan voor hun generatie. Hoe ervaar je vrijheid als je de oorlog hebt meegemaakt? En wat is het eerste waar je aan denkt bij vrijheid?

Met zijn drieën voerden we hier bijzondere gesprekken over. Ze namen mij mee in hun verhalen. Vertelden anekdote’s en gaven mij een glimp van hoe die tijd moet zijn geweest. Op basis van onze gesprekken schreef ik het volgende gedicht.Verleden


Ik probeer het verleden te lezen


in hun ogen


Wat hebben ze gezien?


Wat hebben ze gevoeld?


Onzekerheid.


Spanning.


Angst.


Tot die ene dag.


De vrijheid kwam


De herinneringen blijven


Ze kijken de wereld in


getekend door het verleden.


Maar positief naar de toekomst


Met elkaar


In liefde

260 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page