Liever bij mezelf blijven

Bijgewerkt op: 20 jul 2018
2017 is alweer voor bij, ik bedenk voor mezelf; Waar werd ik dit jaar gelukkig van? En wat kan ik hiervan meenemen naar het nieuwe jaar? Ik zit na te denken en sta stil bij de momenten die indruk hebben gemaakt. Mijn grootste avontuur van 2017 was natuurlijk mijn afstudeerstage bij het Instituto Buena Bista op Curacao. Een uitdaging waar ik lang naar toe heb geleefd, maar ook ontzettend spannend vond. Uiteindelijk was het een prachtige tijd, waar ik zoveel heb mogen leren. Ik heb het sociale aspect binnen de kunst zelf mogen ervaren. Zo denk ik nog vaak terug aan het project ‘Casas Vivas’ waarbij ik samen met de studenten van het IBB en de buurtbewoners prachtige muurschilderingen heb mogen maken. Ik vond het zo bijzonder om te zien dat kunst zo kan verbinden en je met kunst echt iets voor een ander kan betekenen.


Naast de vele avonturen op Curacao was het natuurlijk ook het jaar van het afstuderen. Een doel waar ik in vier jaar naar toe heb gewerkt en nu met super cijfers ben afgestudeerd als Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Maar hoe verder dacht ik toen.. Want wat zorgt bij mij nou voor mijn geluk? Waar gaat mijn hart sneller van kloppen? Is dat een baan als docent? Of zal ik toch voor meer avontuur kiezen en mijn droom werkelijkheid maken?


Ik besloot voor het laatste te kiezen, mijn droom werkelijkheid maken. Mijn droom was namelijk om Kunstbloc te laten groeien. Om me heen werd natuurlijk wel gezegd, is het niet verstandiger om gewoon een baan als docent te kiezen, dan heb je zekerheid en voor de klas staan kan toch ook leuk zijn? Maar ik koos ervoor om bij mezelf te blijven en toch de gok te nemen. Nu ik terugblik op 2017 is het voor mij