top of page
Persoonlijke schilderij maken.webp

Persoonlijk  schilderij  laten  maken

Anker 1 hoofdpagina

Schilderij  laten  maken

Sommige momenten in je persoonlijke of bedrijfsleven wil je bij je houden. Het zijn momenten die je koestert en die een diepere betekenis voor je hebben. Een unieke manier om zulke momenten en herinneringen vast te leggen, is door een persoonlijk schilderij te laten maken. Vertel me jouw verhaal dat ik graag uitbeeld in een houtskool kunstwerk op doek. Een kunstwerk dat je een mooie plek kunt geven thuis of in je bedrijfspand en waarmee je keer op keer teruggaat naar die bijzondere herinneringen. Op deze pagina vertel ik je hoe het proces eruitziet wanneer ik voor jou aan de slag ga.

1.    Jouw verhaal leren  kennen

2.    Van verhaal naar eerste schets

Het houtskool kunstwerk wordt voor mij het krachtigst en mooist als ik de essentie van jouw verhaal erin kan vangen. Dat kan betrekking hebben op jouw persoonlijke leven waarin bijvoorbeeld je kinderen de hoofdrol spelen of op de visie en missie van je bedrijf waarin bijzondere mijlpalen tekenend zijn. Jouw verhaal is uniek en dat wil ik graag ontdekken.

 

Daarom begin ik de opdracht met een gesprek bij mij op het atelier of in jouw bedrijfspand. Tijdens het gesprek hoop ik je te leren kennen en middels verdiepende vragen wil ik tot de kern van het verhaal komen. Dat wat jij mij vertelt, is de inspiratiebron voor het persoonlijke schilderij. Het geeft bovendien inspiratie voor de poëtische tekst die ik onder het kunstwerk plaats. De zinnen komen intuïtief tot stand en verwoorden de diepere betekenis van het kunstwerk. Tijdens het gesprek nemen we ook andere wensen met je door, onder andere over het formaat van het doek en de lijst die het kunstwerk het mooist tot zijn recht laat komen.

Na ons gesprek waarin jij jouw verhaal hebt gedeeld, ga ik over tot het maken van een ontwerp. Dit noem ik ook wel een digitale schets. Hierin maak ik mijn gedachten inzichtelijk door middel van beeld. Het verhaal is leidend en ik geef mijn creatieve geest de vrijheid voor het maken van een ontwerp. Ik laat me graag inspireren door de natuur en door voorwerpen met een symbolische betekenis die een plek krijgen in het persoonlijk schilderij.

 

Wellicht zijn er voorwerpen die je verhaal ondersteunen en een emotionele waarde voor jou hebben. Naar wens kun je ook een bestaande foto om laten zetten naar schilderij. Alle ideeën en inspiratie breng ik samen om tot de compositie van de houtskool tekening te komen. Voordat ik het persoonlijk schilderij ga maken, laat ik je het basisontwerp zien. Na akkoord volgt de volgende stap in het proces.

Persoonlijke schilderij maken.webp

Foto  naar  schilderij

Wil je een kunstwerk van je kinderen of andere geliefden die je met houtskool wilt laten vereeuwigen? Laat een prachtig schilderij maken vanaf foto dat een prominente plek in huis verdient. Ik ga graag met jou in gesprek om je te leren kennen en je wensen door te nemen. Samen met je geliefden kun je genieten van een unieke ervaring waarin je portret op een bijzondere manier wordt verbeeld. Neem vrijblijvend contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden of maak direct een afspraak. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en je verhaal te leren kennen.

3.    Aan de slag met houtskool

4.    Klaar voor de onthulling?

Met veel passie en enthousiasme ga ik deze volgende fase in. De digitale schets werk ik uit op een groot doek en langzaam maar zeker komt jouw verhaal tot leven. Voor mij is houtskool een prachtig materiaal om mee te werken. Zwart-witcontrasten brengen diepte in het houtskool schilderij en de kleinste details zorgen ervoor dat je niet uitgekeken raakt.

 

Laat je inspireren door mijn werk waarin je ziet hoe deze contrasten en details de compositie samenbrengen. Of het nu gaat om een portret, een kunstwerk met handen, een natuurlandschap, in het persoonlijk schilderij dat jij laat maken wordt jouw verhaal verteld.

Ongeveer een maand nadat je het digitale ontwerp hebt gezien, kun je opnieuw een telefoontje of mail van mij verwachten. Het persoonlijk schilderij dat je hebt laten maken is af. Ik heb in de tussentijd bewust geen beeldmateriaal van het proces verstuurd.

 

Dat betekent dat je de houtskool tekening voor het eerst zal zien tijdens je bezoek aan mijn atelier. Het allereerste contact met jouw persoonlijke schilderij is puur en bijzonder, die ervaring wil ik je graag tijdens de onthulling geven.

Home

Kritisch   op   kunst 
klant   Reviews

bottom of page