top of page
Foto naar schilderij.webp

Foto  omzetten  naar  schilderij

Anker 1 hoofdpagina

Mijn  foto  vertaal  ik  naar  kunst

Achter iemands ogen gaat veel schuil. Het karakter, emoties en herinneringen maken wie je bent en wat je uitstraalt. Juist daarom haal ik er zoveel energie en plezier uit om portretten te tekenen. Sprekende ogen of een dromerige blik en details die de persoon uniek maken, daar maak ik heel graag een prachtig houtskool schilderij van. Het maken van een kunstwerk begint met de foto die ik fotografeer. Ontdek hier hoe ik deze foto omzet naar een schilderij en welke stappen ik daarvoor neem.

DSC_4640_vierkant.jpg

1.    Het verhaal achter  het portret

2.    De  foto  die  als  basis  dient

Bij het tekenen van een portret ligt de essentie bij het verhaal achter de persoon. Iedereen heeft een uniek verhaal wat je eigenheid geeft. Wanneer ik jouw foto omzet naar een schilderij, wil ik de kern van het verhaal vangen en verbeelden. Die geeft het kunstwerk diepte en betekenis.

Om daar te komen, neem ik graag de tijd om jou middels een gesprek te leren kennen. Tijdens een bezoek aan mijn atelier gaan we samen in gesprek. Ik stel verdiepende vragen die mij helpen om tot de kern te komen en inspiratie te krijgen voor het kunstwerk. Wil je meerdere personen laten vastleggen, dan laat ik je graag zien hoe het portret het mooist uitkomt op een twee- of drieluik. Ook bespreken we andere wensen waaronder het formaat en de omlijsting. Samen met de foto van degene die wordt geportretteerd, is ons gesprek mijn inspiratiebron voor de houtskool tekening.

Het gesprek dat wij onderling voeren, geeft mij inspiratie en een gevoel bij de persoon achter het portret. Niet alleen wil ik de kern van het verhaal goed vangen, ook wil ik degene die in het kunstwerk centraal staat waarheidsgetrouw natekenen en daarbij het gevoel, dat ik heb op gepikt tijdens ons gesprek daarin terug laten komen. Zodat het kunstwerk echt ‘bezield’ raakt. 

Daarom maken we meerdere foto's om unieke karaktertrekken en uitdrukkingen te vangen zoals de geportretteerde echt is. Dit alles doen wij in mijn atelier, omdat ik hier de perfecte lichtval is, welke zorgt voor scherpe en duidelijke contrasten. 

 

De foto die volgens jou het meest rechtdoet aan de persoon of personen in het kunstwerk, zal ik gebruiken voor de houtskool tekening. Ik kijk hierbij ook naar de puurheid waarmee de persoon is vastgelegd op de foto die ik omzet naar schilderij. Naast het maken van portretten heb ik ook een passie voor het maken van persoonlijke schilderijen met onder andere natuurlandschappen en/of levensverhalen. Lees hoe ik dit proces aanpak en informeer gerust naar de mogelijkheden.

Persoonlijke schilderij maken.webp

Foto  naar  schilderij

Wil je een kunstwerk van je kinderen of andere geliefden die je met houtskool wilt laten vereeuwigen? Laat een prachtig schilderij maken vanaf foto dat een prominente plek in huis verdient. Ik ga graag met jou in gesprek om je te leren kennen en je wensen door te nemen. Samen met je geliefden kun je genieten van een unieke ervaring waarin je portret op een bijzondere manier wordt verbeeld. Neem vrijblijvend contact met me op om te informeren naar de mogelijkheden of maak direct een afspraak. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en je verhaal te leren kennen.

3.    Van  foto  naar  schilderij

4.    Tijd  voor  de  onthulling

Hebben we samen gekozen voor een foto die wordt omgezet naar schilderij, dan is het voor mij tijd aan het kunstwerk te beginnen. Ik breng de compositie aan op groot doek en met houtskool maak ik meer en meer details zichtbaar. Langzaam komt het portret tot leven en wordt de persoon met zijn of haar verhaal herkenbaar. Ik werk graag met houtskool, omdat het een puur en rauw materiaal is waar ik diepe contrasten mee kan maken. Hierdoor komt het kunstwerk echt tot leven. In de portretten die ik al heb mogen maken zie je dit voortdurend terug. Met veel liefde en passie maak ik een prachtig houtskool kunstwerk om jou te verrassen met een dierbare en blijvende herinnering.

Na ongeveer een maand sinds het selecteren van de foto is het kunstwerk af. Het is tijd voor de onthulling waarvoor ik je uitnodig in mijn atelier. In tussentijd heb je misschien willen zien hoe het proces is verlopen, wat ik heel goed begrijp. Toch heb ik bewust geen foto's of video's gestuurd. De eerste ontmoeting met het portret moet in levenden lijve plaats vinden, alle details van het kunstwerk en het gevoel daarbij zijn namelijk niet te vangen in een foto. Dan is je reactie op het resultaat het meest puur.

Home

Kritisch   op   kunst 
klant   Reviews

bottom of page